DE ELITE

***************************************RECENSIE******************************************************

 

                                                                                              DE ELITE

 

Ik heb het tweede deel van de ‘Selectie reeks’ uitgelezen. Deze reeks is geschreven door Kiera Cass.

 

                                                                                    OVER DE SCHRIJFSTER

 

Kiera Cass is een Amerikaanse schrijfster van Young Adult boeken. Ze startte verschillende studies, waaronder geschiedenis, communictie, theater en muziek, om vervolgens tot de conclusie te komen dat ze allen draaien om het vertellen van verhalen. In 2009 verscheen haar eerste boek The Siren door middel van self-publishing. In 2012 maakte ze haar officiële debuut met het eerste deel uit de Selection-trilogie. Inmiddels is de gehele reeks verschenen en heeft Kiera Cass de twee vervolgdelen, die zich twintig jaar later afspelen, ook uitgebracht.

 

*********************************************************************************************************

wp-1478272084425.png

 

    DEEL TWEE

 

      DE ELITE

 

BESCHRIJVING

 

De selectie begon met 35 meisjes. Nu is de groep geslonken tot de elite. De strijd om Maxons hart wordt steeds meedogenlozer. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze twijfelt over de liefde. Elk moment met Maxon is als een sprookje. Maar zodra ze haar eerste liefde Aspen ziet, wordt ze overspoeld door herinneringen en hun mooie plannen samen. Terwijl America wordt verscheurd tussen haar twee toekomsten, weet de rest van de elite precies wat ze wil. America’s kans om te kiezen dreigt door haar vingers te glippen.

 

PRIJS BOEK      €15,-

PRIJS EBOOK   €9.99

 

************************************************************************************************

 

 

                                                                                                                MENING

 

Ik heb dit heerlijke tweede deel gelezen van deze reeks. Ook dit deel was weet erg leuk. vol romantiek humor en spanning. America heeft het gehaald tot de laatste zes deelnemers. Helaas blijft de keuze tussen Maxon en Aspen voor America heel erg moeilijk. Ze weet nog steeds niet voor wie ze zal kiezen. Zou ze wel goed genoeg zijn om prinses te zijn of heeft ze toch liever haar oude leven terug?

Ook dit deel vond ik erg leuk om te lezen. Soms een klein beetje voorspelbaar, maar ik vond dit niet storend. Het verhaal sluit goed aan op het eerste deel “De Selectie” en de groei van de karakters is duidelijk en goed beschreven. Ik kon me ook in dit deel goed in leven in de karakters en het verhaal , had daardoor ook weer moeite om het boek weg te leggen. Wou weten hoe het verder ging.

Het boek zelf heeft een hele mooie kaft en pas heel erg goed bij het verhaal en sluit mooi aan op het eerste boek. De hoofdstukken zijn niet te lang en lezen lekker weg. Het boek heeft 256 bladzijden, persoonlijk vind ik dit aan de weinige kant.

Na dit leuke romantische en spannende deel ben ik zeer benieuwd naar het derde deel van deze reeks. Ik zal dit boek echt aanraden onder de Young Adult lezers.

 

                                                                                                            STERREN
Ik geeft dit boek ☆☆☆☆

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s