Het Duivelskind

**************************RECENSIE*************************************

 

                                                     HET DUIVELSKIND

 

In Het Duivelskind vertelt bestsellerauteur Maria Genova het schokkende levensverhaal van Angel van der Vecht. Dit nieuwe boek behandelt twee zeer actuele thema’s: kindermisbruik en jeugdzorg.

 

wp-1477569757236.png

 

                                                         BESCHRIJVING

 

Het meisje Angel groeit op in een benauwend milieu. Langzaam maar zeker raken haar ouders ervan overtuigd dat Angel een ‘duivelskind’ is. Om haar te ‘genezen’ beginnen ze Angel te mishandelen en te misbruiken. Via Angels school wordt jeugdzorg ingeschakeld. Maar omdat men niet ingrijpt wanen haar ouders zich onaantastbaar. Onder de ogen van een gezinsvoogd en een maatschappelijk werkster gaan de mishandelingen, de vernederingen en het misbruik onverminderd door. Wanneer jaren later het misbruik naar buiten dreigt te komen besluit haar vader een einde aan Angels leven te maken… ‘Als ze de badkamer instapt, ziet Angel haar vader met een groot keukenmes en een hoop pillen. Hij zet het mes op haar keel. ‘Vandaag is het zo ver,’ zegt haar vader. Een brede grijns verschijnt op zijn gezicht. ‘Jij pleegt zelfmoord. En ik heb een alibi, want je hebt zelf opgeschreven dat je dood wilt. Iedereen zal geloven dat je zelfmoord hebt gepleegd.’ Falende jeugdzorg, foute ouders en omstanders die hun ogen sluiten… In Het Duivelskind overtreft de ontstellende werkelijkheid de meest gruwelijke fictie.

 

*********************************************************************

 

                                                         MENING

 

Ik kreeg een tip van iemand uit mijn boekengroep om dit boek te lezen.

Ik heb dit waargebeurde verhaal in één ruk uitgelezen. Wat was dit een heftig boek. Ik was erg onder de indruk en moest ook echt even bijkomen .

Het verhaal zelf gaat over een meisje die misbruikt word , vernedert en probeert hulp te zoeken maar niets lukt. De harde waarheid over het falen van de Nederlandse hulpinstanties. Na al deze ellende probeert ze nog wat te maken van haar leven wat met ups en downs gaat.

Het boek zelf heeft 225 bladzijden en ik vindt dit een mooi aantal voor dit genre boeken. De kaft ziet er net zo indrukwekkend uit al het verhaal. De hoofdstukken zijn duidelijk en goed aangegeven en ze zijn niet te lang zodat je even op adem kan komen. Het verhaal zelf is goed en duidelijk geschreven.

Ik zal dit boek aanraden onder de waargebeurde lezers, maar ook  aan de resterende lezers. Waarom, omdat het niet verkeerd is dat de mensen eens weten wat er hier in Nederland speelt en hoe slecht dingen zijn geregeld.

 

                                                  STERREN

 

Ik geef dit boek ☆☆☆☆

 

BOOKLOVERSAPHIRA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s