HET INTERVIEW MET TERRENCE LAUERHOHN 

​Interview met Terrence Lauerhohn
Zaterdag 8 oktober mocht ik een interview doen met de Nederlandse schrijver Terrence  Lauerhohn. Ik voelde me vereerd en was heel erg zenuwachtig. Gelukkig hoefde ik nergens zenuwachtig voor te zijn, want Terrence is een hele aardige spontane man die mijn gelijk op me gemakt stelde. Terrence heb ik ontmoet in een café in Kruiningen [Zeeland].  Het was heerlijk weer en we hadden besloten om lekker op het terras in het zonnetje gaan zitten. Terrence komt over als een vlotte, bescheiden, goed verzorgde man die geniet van het leven en veel passie heeft voor het schrijven van korte en lange verhalen en het spelen met zijn muziekband.


Ik zal jullie eerst voorstellen aan Terrence Lauerhohn.

Terrence is geboren op 31-05-1960 in het Brabantse plaatsje ‘s Hertogenbosch. Terrence woont momenteel alleen in Rilland, maar heeft vier huisgenoten. Twee katten Ebbie en Solo [moeder en zoon], de hond genaamd Shuffel en een papagaai genaamd Allowies.

Op 51 jarige leeftijd schrijft hij na vele korte verhalen zijn eerst roman ‘Noptula’ een sciencefiction verhaal die goede reviews kreeg. Sindsdien zijn en worden een aantal korte verhalen van hem in genre-magazines en verhalenbundels gepubliceerd, waarvan verschillende in de USA.  Hij heeft meegedaan aan verschillende schrijfwedstrijden, met bovengemiddeld resultaat.


Terrence Lauerhohn’s geschreven  boeken:

– Zijn eerste roman  ‘Noptula’  is in 2011 uitgebracht.

–  Zijn Dark-Fantasy  roman ‘De Negen Cirkels’ is in 2014 uitgebracht. 

–  Zijn eerste thriller ‘Wegversperring’ is in 2015 uitgebracht.

– ‘1897’ een kortverhaal wordt 3-11-2016 uitgegeven.

–  Zijn nieuwste boek  ‘Nirwana’  zal in november 2016 verschijnen.

                                             Het interview

*Hoe kwam u op het idee om korte verhalen en boeken te gaan schrijven?

Terrence:  Toen ik jong was, kreeg ik regelmatig straf op school. Ik moest dan vaak op zaterdag op school strafwerk schrijven wat eigenlijk geen straf was voor mij. Dit is later uitgegroeid tot het schrijven van blogs en interviews. Op deze manier is het zelf schrijven van korte verhalen er langzaam ingeslopen. In 2011 kwam mijn eerste boek ‘Noptula’ uit wat voor mij een soort testboek was en mij de doorslag gaf om te blijven schrijven.

*Heeft u een opleiding gehad voor het schrijven?

Terrence: Ik heb zelf geen opleiding heeft gevolgd, maar heb veel heeft geleerd door veel te vragen  aan vrienden, collega’s en mede schrijvers.

*Waarom heeft u gekozen om te schrijven in het  Science-Fiction en thriller genre?

Terrence: Ik hou er van om mijn grenzen te verleggen, mijn fantasie op de loop te laten gaan en out of the box te denken.

*Hoe voel het dat uw werk verschenen is in de USA? Moet toch wel fantastisch zijn?

Terrence:  Het maakte mij juist onzeker, ik ben maar een eenvoudige schrijver. De eerste korte verhalen heb ik eerst laten vertalen en daarna heb ik ze zelf vertaald. Mijn vader was leraar Engels dus dat gaf me wel een extra schouder klopje.

*U heeft uw laatste boek uitgebracht bij Ambillicious waarom?

Terrence: Ik heb bewust gekozen voor een kleinere uitgever, omdat voor mij de persoonlijke band met de redactie erg belangrijk is.

*Wat vindt u het leukst om te doen als het om schrijven gaat?

Terrence: Ik vind het puzzelen vooral leuk. Elk verhaal is een puzzel waarvan de legstukjes vóór het schrijven nog niet bekend zijn. Ook hou ik ervan om me in een verhaal in te leven. De uitdaging om opvallende karakters tot leven te wekken blijft bijzonder om te kunnen en mogen doen.

*De kaften van uw boeken zijn mooi. Heeft u die zelf ontworpen?

Terrence:  De boekomslag voor ‘De  Negen Cirkels’ is ontworpen door de helaas veel te vroeg overleden Jos Weijmer. Hij was ook de ‘Zilverbron’ uitgever van mijn boek ‘De Negen Cirkels’. De boekomslag voor ‘Wegversperring’ heb ik zelf ontworpen, want ik ben van huis uit grafisch vormgever. De omslag voor mijn nieuwste boek ‘Nirwana’ zal worden ontworpen door een kunstenares, wat voor mij en voor jullie nog een verrassing moet blijven.

*Als u 1 boek mocht kiezen die verfilmd mag worden, welke zou dat dan zijn?

Terrence: Ik zou dan voor  ‘Nirwana’ kiezen omdat dit boek tot nu toe mijn  grootse uitdaging was.

*Uw nieuwste boek ‘Nirwana’ komt in november uit. Hoe bent u op het verhaal gekomen?

Terrence:   ‘Nirwana’ is een Dystopische Thriller, waarvoor ik onder meer in een documentaire over drugsverslaafden de nodige inspiratie vond. Ik had na het bekijken een notitie gemaakt met de woorden: schrijf een verhaal over een junk in een getto, en die woorden hebben mij een jaar later gemotiveerd om Nirwana te schrijven. Nirwana is tot nu toe mijn meest sober getinte verhaal, beklemmend en spannend. Het is een boek waarvan ik denk dat het de lezer meer zal uitdagen dan mijn eerdere boeken.

*Heeft u na ‘Nirwana’ nog meer verhalen die wilt gaan uitbrengen?

Terrence: Er zal zeker nog wel een nieuw boek uitkomen, en ik ben ook al weer met een nieuw manuscript voor een Thriller bezig.  Het wordt een psychologische Thriller, maar meer informatie moet ik voorlopig voor mijzelf  houden. 

*Wordt het schrijven voor u makkelijker ?

Terrence: Het schrijven is niet makkelijker geworden. Ik leg namelijk bij elk verhaal de lat voor mijzelf steeds hoger. Zodat ik mijn grenzen blijf verleggen en mijzelf blijf uitdagen nog beter te gaan schrijven.

*Heeft u de verhalen en of de karakters gebaseerd op eigen ervaringen of bekende?

Terrence:  Ik doe veel inspiratie op in documentaires en reportages op t.v. Natuurlijk vind ik ook veel inspiratie in levenservaringen en bij andere personen, soms bekenden van me, die passeren in mijn leven.

*Welk boek, dat door uzelf is geschreven, was voor u de grootste uitdaging?

Terrence: Dat is een moeilijke. Ik denk dat  ‘Nirwana’ de grootste uitdaging voor mij was tot nu toe. Het is een boek waarvoor ik uit mijn comfortzone ben gestapt. Om met de karakters in het verhaal mee te leven en hen zo op papier te zetten dat ze tot leven komen, was erg moeilijk. Het was ook behoorlijk moeilijk om ze naderhand weer los te laten en uit mijn systeem te laten vertrekken.

*Welke type genre boeken leest u zelf het liefst en wat is uw favoriet?

Terrence: Ik hou veel van het genre horror, maar een goede thriller op zijn tijd is ook welkom. Ik lees graag Stephen King, Lovecraft en Edgar Allan Poe, maar mijn favoriete boek is ‘Imagica’ van Clive Barker.

Dit is de  boekenkast van Terrence

*U speelt in uw vrijetijd ook in een bandje. Geeft dit inspiratie om verhalen te schrijven?

Terrence: Mijn passie voor muziek is net zo groot als mijn passie voor het schrijven, maar ze staan totaal los van elkaar. Het zijn twee hobby’s waar ik heel veel van hou, maar ze hebben niets te maken met elkaar.

*Als u uw schrijfwijze moet beschrijven als dier, welk zou dat dan wezen en waarom? 

Terrence: Ik zou voor een Jakhals gaan. Het zijn hele sociale  dieren. Ze hebben een slechte naam, terwijl ze erg zorgzaam zijn, vooral met familie.

Kort vragen rondje

Tijdens het lezen

Koffie of thee?                    Koffie

Chocolade of koek?           Chocolade

Muziek of stilte?                 Stilte

Serie of standalone?           Standalone

Winter of zomer ?               Zomer

Bank of bed?                         Bed

Thriller of science-fiction?  Alles

Engels  of Nederlands?        Nederlands


De schrijf tips van Terrence Lauerhohn.

*Inspiratie moet je altijd toelaten.

*Blijf jezelf.

*Schrijf wat jij leuk vindt en niet wat een ander wil.

*Probeer origineel te blijven.

*Begin met korte verhalen.

*Accepteer kritiek en leer er van.

Terrence ik wil u bedanken voor deze geweldige middag en het interview. 

Ik heb er erg van genoten. Ik wil u nogmaals bedanken voor het signeren van de boeken en het opsturen van het splinterboek 1897. Ik hoop u snel weer te spreken

BOOKLOVERSAPHIRA 

4 reacties op ‘HET INTERVIEW MET TERRENCE LAUERHOHN 

  1. Hallo jb59

   Dank u wel voor uw commentaar.
   Ik ben een Booklover en geen schrijfster, dus ja spelfouten zal ik heus wel maken.
   Ik zou het graag op prijs stellen als u ze zou willen aangeven.
   Ik vindt het fijn om van mijn fouten te leren want, ja het klopt namelijk helemaal, ik ben nog nooit naar school geweest heb alles mijn eigen aangeleerd. Ik schaam me eigen hier ook echt niet meer voor.

   De schrijver Terrence, die dit interview meerdere malen heeft doorgelezen en heeft goedgekeurd , was er namelijk zeer tevreden over.

   Gelukkig heb ik wel geleerd hoe ik mensen beleeft en met respect moet aanspreken , dat mist u namelijk.
   ECHT BELACHELIJK. !!

   Like

 1. Wanneer je niet eens je echte naam wil gebruiken in je commentaar verdien je eigenlijk ook geen antwoord JB59!
  Mensen die andere verbeteren of zelfs veroordelen zonder daar opbouwend in te zijn zijn hele vervelende mensen (en dan druk ik me netjes uit).
  Het antwoord van de bookloversaphira is lovenswaardig.
  Voor mij is JB59 gewoon een JB0.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s