TWEEDE LEVEN

**********RECENSIE **********


De literaire thriller  ‘Tweede leven’ is geschreven door van S.J Watson. 

 S.J. Watson (1971) is een Engels schrijver. Hij debuteerde in 2011 met Voor ik ga slapen, dat tot dusver in 30 verschillende landen werd gepubliceerd.

Watson werd geboren in Stourbridge, in de West Midlands. Na zijn studies aan de Universiteit van Birmingham verhuisde hij naar Londen, waar hij in diverse hospitalen werkte en zich specialiseerde in de diagnose en behandeling van slechthorende kinderen. ’s Avonds en in het weekend schreef hij fictie.

In 2009 werd Watson geaccepteerd voor de eerste cursus Writing a Novel aan de Faber Academy. Het resultaat was zijn debuutroman, Voor ik ga slapen. Al snel daarna werd het boek in 30 landen geaccepteerd voor publicatie, en in 2011 wordt gestart met de adaptatie voor het grote scherm.BESCHRIJVING 


In dit boek wordt Julia geconfronteerd met de gewelddadige dood van haar zusje Kate in Parijs. Van Kates huisgenote en beste vriendin hoort ze over het dubbelleven dat Kate leidde. Wanneer Julia dit tweede leven van haar zusje onderzoekt, ontmoet ze de charmante en mysterieuze Lukas. Julia s zoektocht wordt steeds obsessiever en ze belandt in een levensgevaarlijke wereld. Evenals in `Voor ik ga slapen’ toont SJ Watson zich een meester in het portretteren van het totale isolement van de hoofdpersoon en wordt de lezer meegetrokken in een beklemmend spel van waarheid en bedrog.


***********************************************


MENING 


Ik heb het spannende boek Tweede Leven net uit gelezen. OOO wat was dit weer een heerlijke thriller.

Het verhaal gaat over Julia. Julia haar zusje Kate word dood gevonden in de een steeg in Parijs. Ze is vermoord. Julia ontdekt via haar zusjes huisgenote  Anna het tweede leven van Kate. Ze gaat zelf op onderzoek uit in deze wereld en hoopt zo zelf meer aanwijzingen van en naar de moordenaar te vinden. Helaas loopt niet alles zo als gepland. Ze leert Lucas kennen die haar hele leven overhoop gooit. 

Ik heb genoten van dit boek. Het is goed en duidelijk geschreven. Het gaat grotendeels over 1 persoon Julia waar je je eigen goed in kan mee leven. Haar verleden word simpel verteld maar wel duidelijke. De andere karaters zijn ook goed beschreven en je krijgt er iedere keer een klein beetje meer achtergrond informatie over deze personen. Het verhaal lijkt voorspelbaar maar heeft een leuke twist aan het eind. Nee geen spoilers van mijn. 

Het boek zelf ziet er mooi uit. Kan helaas niet echt zeggen dat ik de kaft bij het verhaal vind passen. De hoofdstukken zijn net niet te lang wat het boek fijn doet weg lezen. Het boek heeft 400 bladzijden ik vindt het een goede hoeveelheid.

Ik ben zelf niet bekend met deze schrijver en dit was mijn eerste boek wat ik van hem lees. Ik was positief verrast over dit verhaal en fijne schrijfstijl. Ik zal dit boek ook zeker aanraden onder de thriller liefhebbers.


STERREN 


Ik geef dit spannende boek ☆☆☆☆


AUTEUR        S.J. WATSON 

UITGEVER    Ambo Anthos 

PAGINA         400

ISBN               978902633897

BOEK              19.99 

Ebook             7.90

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s