DE BIJZONDERE KINDEREN VAN MEVROUW PEREGRINE 

**********RECENSIE **********


DE BIJZONDERE KINDEREN VAN MEVROUW PEREGRINE 

Dit is het eerste deel van ‘De Bijzondere Kinderen Van Mevrouw Peregrine’

BESCHRIJVING

Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven …   


Auteur     Ransom Riggs

Isbn          9789044817171

Uitgever  Clavis Books

Boek        19.99   hardcover 

Ebook      14.99

Blz             336


**********************************************


                 OMHULDE STAD


Dit is het vervolg op ‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’.


BESCHRIJVING 


Het verhaal begint in 1940 en sluit aan op het eerste boek. Jacob en zijn nieuwe vrienden zijn net ontsnapt en moeten het eiland verlaten samen met mevrouw Peregrine. Hun reis gaat naar Londen, in meer dan één opzicht een bijzondere hoofdstad. Onderweg ontmoeten ze nieuwe bondgenoten, bijzondere dieren en verrassingen in allerlei gedaanten.

Dit spannende avontuur is opnieuw rijk geïllustreerd met tientallen fascinerende oude foto’s. 

Auteur      Ransom Riggs

Uitgever   Clavis Brooks

Isbn           9789044821802

Boek          19.99 hardcover 

Ebook        14.99

Blz               435


**********************************************


                 BIBLIOTHEEK DER ZIELEN


Dit is het derde en laaste deel van ‘De Kinderen van Mevrouw Peregrine’ trilogie.

BESCHRIJVING

Jacob Portman ontdekt een krachtige nieuwe gave. Maar nog voor hij die echt onder controle heeft, moet hij al op een reddingsmissie vertrekken. Samen met Emma Bloom, het meisje dat vuur kan maken met haar handen, en de pratende hond Addison probeert hij zijn bijzondere vrienden te redden uit een zwaarbewaakt fort. Het drietal reist van hedendaags Londen naar Devil’s Acre, de ellendigste achterbuurt die Engeland ooit heeft gehad. En uitgerekend op deze afgrijselijke plek wordt de laatste strijd geleverd. De strijd die het lot bepaalt van de bijzondere kinderen én hun geliefde schoolhoofd mevrouw Peregrine. Bibliotheek der zielen is de spectaculaire afsluiter van de veelgeprezen succesreeks rond de bijzondere kinderen. Een zenuwslopende Young Adult met meer dan vijftig nieuwe foto’s! 


Auteur     Ransom Riggs 

Uitgever  Clavis Books

Isbn          978904482577

Boek        21.99 hardcover

Ebook      16.99

Blz            507


***********************************************

                 OVER DE SCHRIJVER


Ransom Riggs (1979, Maryland, Verenigde Staten) is een Amerikaanse auteur en filmmaker. Hij groeide op in Florida. In zijn jeugd was Riggs al geobsedeerd door fotografie en in het verlengde ervan door de filmcamera. Samen met zijn vrienden maakte hij veel korte films in hun achtertuin. Later maakte hij een persoonlijke YouTube-pagina aan, waarop een aantal van zijn films te zien is, waaronder ook boektrailers. Riggs studeerde Engels aan het Kenyon College, Ohio, en volgde daarna de filmopleiding aan de University of Southern California in Los Angeles.  

Als auteur debuteerde hij met een non-fictiewerk over Sherlock Holmes: The Sherlock Holmes handbook  (2009). Daarna schreef hij zijn eerste thriller, vooral bedoeld voor young adults: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine  (Miss Peregrine’s home for peculiar hildren,  2011). Het boek werd een New York Times bestseller en in meer dan vijfendertig talen vertaald. De filmrechten werden aangekocht door Twentieth Century Fox met de bedoeling de film in 2015 door regisseur Tim Burton op het witte doek te brengen. In 2014 schreef Riggs Hollow city, het vervolg op zijn thrillerdebuut. Het verscheen in Nederland als Omhulde stad

*********************************************


MIJN MENING 


Wat een bijzonder verassende trilogie was dit. Ik wist niet wat ik er van moest verwachten toen ik aan deze trilogie begon. Het verhaal zit heel mooi inelkaar een echt Young Adult wat gebaseerd is op foto’s (hele bijzondere foto’s) die zijn verzameld op rommelmarkten en geleend uit archieven. 


Een heerlijk avonturen verhaal met fantasy en een vleugje romantiek. De karakters zijn leuk met hun bijzondere gaven en niet te ingewikkeld. Je kan ze goed uit elkaar houden. Een pluspunt is dat er in het tweede en derde boek voren in nog een keer verteld wordt met foto’s wie wie is. De hoofdstukken zijn een beetje lang maar er zijn genoeg rustmomenten. Ik vond de tijdlussen soms een beetje verwarrend.

De boeken zelf hebben allemaal lekker veel bladzijden en zijn alle drie hardcover. De afdelingen op de kaften passen heel mooi bij elkaar en als je de boeken naast elkaar zet heeft het een oudere look. Net als met de foto’s. 

Deze trilogie is een echte aanrader voor jong en oud die houden van iets apparts.


STERREN


Ik geef deze bijzonder trilogie ☆☆☆☆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s