DROOMDANSER

****RECENSIE *****


DROOMDANSER


DROOMDANSER is het eerste deel van ‘Het Land Van Middernacht’ boekenreeks. Dit boek is geschreven door Peter Schaap.

Peter Schaap werd in 1946 in Groningen geboren. Hij studeerde aan de pedagogische academie in Groningen. Daarna werd hij onderwijzer op een lagere school. Tijdens studie en werk schreef en zong hij chansons onder de artiestennaam Peter Andreas.

In 1974 begon hij onder zijn eigen naam een professionele carrière. Zijn stijl verschoof naar popmuziek. Hij bracht vierlangspeelplaten uit en een verzamel-CD . Zijn bekendste hits zijn “Adem mijn adem”, “De hoge heren van het dorp” en “Vliegen als een vogel”. In 1976 ontving hij de ‘Zilveren Harp’ van de stichting Conamus.

Vanaf 1982 richtte Peter Schaap zich op het schrijven, in eerste instantie van kinderboeken, later ook sciencefiction en fantasy. Hij schreef onder andere het boek “De vallei van de geesten”.

In 1988 kreeg hij tijdens de Eurocon in Budapest de EURO-AWARD voor zijn romandebuut: “De schrijvenaar van Thyll”. Inmiddels zijn er, naast korte verhalen in diverse tijdschriften en bundels, zestien fantasyromans van zijn hand verschenen bij Mynx. Zijn zeventiende fantasyroman verschijnt in 2008 bij Kramat. De boeken Mistwereld (2010) Het zwaard van Mechdany (2012) De zwarte troon (2014) zijn uitgebracht bij Zilverspoor.Beschrijving  

De wereld van de Archipel: een noordelijk eilandenrijk in het poolijs verkeert in een permanente nacht. Waar blijft de zon? Zelfs de machthebbers maken zich grote zorgen. Als er stenen uit de hemel gaan vallen, verdwijnen twee kinderen spoorloos. Het ene is Octana de Droomdanser, die niet helemaal vertrouwd is dat ze losloopt. De wat oudere Sadaku voelt zich verantwoordelijk voor zijn magische zusje en is met haar meegegaan. Terwijl de achterblijvers een vrijwel hopeloze zoektocht ondernemen in het ijskoude donker, raken de kinderen verstrikt in een magische reis die hen brengt naar de wereld van de Brahi, de onlevende hoeder van de Droom. Die heeft een plan met hen. Maar wat voor plan? Hoe kunnen ze dit overleven? 


MENING 

Wat een mooie avontuurlijk boek was dit. Ik heb er van genoten en had moeite het boek weg te leggen. Het verhaal speelt zich af in het magische Noorde van de wereld met veel ijs en kou.

Het gaat over een meisje Octana die een droomdanser is en  haar visioenen achterna gaat. Haar broertje Sadaku, die een goede jager is, volgt haar in deze reis en beleven spannende avonturen. Haar vader Makar gaat samen met zijn broer Rolar op zoek naar zijn kinderen. Helaas heeft deze reis veel tegenslagen. Odi de moeder van Octana en Sadaku blijft achter met een mysterieuze vrouw die niet praat. Er word gezegd dat ze een hoer is em een heks met zwarte magie. Maar wie is deze vrouw?  

Het boek is mooi geschreven met avontuur bijzondere wezens en magie. De schrijfstijl is duidelijk en leest daarom goed weg. De drie hoofd verhalen passen goed bij elkaar en is niet verwarrend. De karakters zijn goed en duidelijk beschreven en kon me daardoor goed in hun plaatsen. Ik kreeg ook het gevoel dat sommige dingen uit de geschiedenis (Prehistorie) waren beschreven en ik vindt dit een meer waarde van dit boek.

De kaft van het boek ziet er net zo magisch uit als het verhaal. De opdruk past ook echt bij het verhaal. De hoofdstukken waren niet te lang en de overgang tussen de verhaallijnen  was goed. Het boek heeft 335 bladzijden een mooie hoeveelheid. 

Ik verheug me op het volgende deel van deze boeken reeks.


Mijn ervaring met de schrijver.

Ik heb het geluk gehad dat ik Peter Schaap heb mogen ontmoeten en met hem op de foto mocht. Ik heb een kort gesprek met hem gehad waarin ik echt kon merken dat hij echt geniet om de verhalen die hij heeft geschreven te delen met anderen  en dat hij een vriendelijke man is. Ik ben zeer blij dat Peter Schaap  mijn exemplaar van de DROOMDANSER heeft gesigneerd.


Dank u wel Peter Schaap voor het mogen genieten van uw wereld.


STERREN

Het boek krijgt van mij ☆☆☆☆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s