REBEL IN DE WOESTIJN 


****RECENSIE ****


REBEL IN DE WOESTIJN 


Dit boek is het eerste deel van een trilogie geschreven door Alwyn Hamilton.

Alwyn Hamilton is in Toronto, Canada,   geboren, maar groeide op in Frankrijk. Ze studeerde kunstgeschiedenis in Cambridge. Alwyn spaart graag gebonden boeken, wat niet zo handig is als je vaak verhuist. Rebel in de woestijn is haar debuutroman en het eerste deel van een trilogie.

BESCHRIJVING

Er werd gezegd dat de enigen die na het vallen vandaag een avond thuisvoordeel in Dooddorp de mensen waren die niets goeds in de zin hadden. Ik had niets kwaadschiks in de zin. Maar ja, ik had nou ook bepaald niets goeds.

De 16-jarige Amani groeit op in Dooddorp, een verlaten woestijnstad waar niemand zich aan de wet houdt. De woestijn zit in haar bloed en ze kan schieten als de beste, maar ze wil niets liever dan deze meedogenloze plek ontvluchten. Maar waar moet ze naar toe? De woestijn is vol gevaren, zeker nu er oorlog woedt en er overal soldaten patrouilleren. Dan kruist een mysterieuze vreemdeling haar pad. Ze dwingt hem haar mee te nemen op zijn reis. Wat volgt is een bloedstollende race door de woestijn, waarin ze worden achtervolgd door moordlustige djinns, angstaanjagende demonen en bloeddorstige bandieten….

Het Wilde Westen meets Duizend-en-een-nacht in dit uiterst orginele en meeslepende verhaal vol charismatische outlaws, spectaculaire ontsnappingen en zinderende romantiek.


MENING

Het boek gaat over een meisje dat opgroeit in de woestijn. Ze is stoer en kan goed overweg met pistolen zelfs beter dan de meeste jongens. Ze gaat vermomd als jongen mee doen aan een schietwedstrijd waar haar avontuurlijke reis begint. Ze raakt op de vlucht met een knappe en mysterieuze jongen.

Het verhaal zit vol spanning en avontuur. Het beetje magie en romantiek maakt het verhaal een goed boek. Er worden veel kleine verhalen door de karakters verteld waardoor het een beetje op een sprookje lijkt. De personages zijn sterk en er ontstaat een beetje chemie tussen hun. Verder in het boek komen er meerdere karakters voorbij wat ik een beetje druk vondt.

De verhaallijn zit goed en niet te ingewikkeld in elkaar. Het is vlot geschreven en ik vindt het een erg leuk verhaal. De hoofdstukken waren ook niet te lang waardoor her goed wegleest. Alles is goed beschreven waardoor je lekker kan meeleven in de omgeving van her verhaal en de karakters passen er goed bij. 

Het boek zelf ziet erg mooi uit en past ook echt bij het verhaal. Helaas na twee keer lezen laat ook bij dit boek de folie van de kaft los. Verder straalt het boek een bepaalde sfeer uit. De hoeveelheid bladzijden 287 vindt ik een beetje weinig.Dit boek is het eerste deel en ik kijk erg uit naar de volgende twee delen. Hopelijk worden die snel vertaald. 


STERREN

Ik geef dit ☆☆☆☆

Titel: Rebel in de woestijn
Auteur: Alwyn Hamilton
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
ISBN: 9789024569250


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s