DE GEHEIME MISSIE VAN HET BENEDICT GENOOTSCHAP

****RECENSIE **** 


DE GEHEIME MISSIE VAN HET BENEDICT GENOOTSCHAP 


De geheime missie van het Benedict Genootschap is het eerste kinderboek van Trent Stewart. De vertaalrechten werden al voor verschijning aan 17 landen verkocht. Hij kwam op het idee voor dit verhaal toen hij een schaakraadsel bedacht. Trent woont in Little Rock in Amerika. 


BESCHRIJVING 


Rens Muldoorn is wees en hoogbegaafd. Tijdens een privéles ziet hij een vreemde advertentie in de krant: ‘Ben jij een begaafd kind en op zoek naar bijzondere kansen?’ Rens meldt zich aan. Er volgen bizarre tests, waarvoor slechts vier kinderen slagen: Rens is één van hen. 
De vier hebben allemaal een uniek talent. Ze zijn geselecteerd door meneer Benedict, een mysterieuze man die hen heeft uitgezocht voor een geheime missie. Ze moeten infiltreren in het Instituut, een school voor hoogbegaafde kinderen, dat op een afgelegen eiland ligt. 
Vanuit het Instituut worden gevaarlijke boodschappen verzonden. Rens en de anderen moeten uitzoeken wie de ‘Zender’ is die de wereld in zijn macht probeert te krijgen. 
Kan het Benedict Genootschap het mysterie van de geheime boodschappen ontrafelen? En kunnen ze het eiland verlaten voordat de Zender hen te pakken krijgt?


MENING 

Ik vond het een erg leuk boek. Het was avontuurlijk met een beetje magie en spanning. Dit kinderboek is echt voor jong en oud en ik kijk ook zeer zeker uit naar de volgende twee delen. Er staat ook op de kaft  voor alle liefhebbers van Roald Dhal. Daar ben ik het helemaal mee eens.  Het deed me zelfs een beetje denken aan Harry Potter en Matilda.

Schrijfstijl is goed en makkelijk geschreven waardoor het lekker weg leest. Lekkere lettertype waardoor het goed weg leest ook voor de beginnende lezers. In het boek zijn de hoofdstukken ook niet te lang wat fijn is. De karakters zijn leuk, simpel en grappig. Het boek heeft een hardcover wat altijd een pluspunt is en de hoeveelheid bladzijden is ook goed 446 stuks. De afbeelding past ook bij het verhaal. 

STERREN 

Ik geef dit boek ☆☆☆☆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s