HET GEHEIM VAN DE VULKAAN

โ€‹****RECENSIE**** RECENSIE****


GEHEIM VAN DE VULKAAN 


Dit boek is het eerste deel van de Tephran reeks. Deze reeks is geschreven door Paula King.


BESCHRIJVING

Tephran is het begin van een serie over een eiland, ergens buiten alle zeestromen van de oceaan. De vulkaan van het eiland Tephran verbergt een geheimzinnige kracht. Achter de Oneindige Schutting, diep in de krater, bewaakt door het geheimzinnige volk de Karonquin, is die onbereikbaar voor de eilandbewoners. Tara is de dochter van een arme fabrieksarbeider, Dado de zoon van de Secretaris van de Minister van Orde. Achter de schutting, in het verboden gebied begint hun ongelooflijke geschiedenis. De Wikkadons die de baas zijn op het eiland zijn verbeten om de Blauwe Schijn te bemachtigen. Een boosaardige minister van Wetenschap laat daar zelfs het leger voor uitrukken.


Het eerste deel van de serie van Paula King (in totaal staan er zes boeken op stapel) speelt zich af op het eiland Tephran waar de Wikkadons met harde hand regeren over de andere volken. Een deel van het eiland is tot onbegaanbaar gebied verklaard. Hier woont het inheemse volk de Karonquin die over een magische kracht beschikken. De Wikkadons doen alles om de geheimzinnige Blauwe Schijn te bemachtigen. 

Een boek vol spanning en avontuur, maar ook een verhaal dat haarfijn de ongelijkheid in de wereld blootlegt. Op geraffineerde wijze komen onderwerpen als kinderrechten, kinderarbeid maar ook de sociale ongelijkheid tussen het ene en andere volk aan de orde. 


MENING 

Het boek had ik zo uit. Ik vondt het tegen vallen en erg kinderlijk. Het boek valt onder young adult maar voor mijn gevoel valt het onder kinderboeken. Het is eenvoudig geschreven en had af en toe een spannings moment. De vergelijking met de Hongerspelen kan ik totaal niet vinden. Dit was het eerste deel van de geplande zes. Ik ga de vervolgden niet lezen vindt het mijn tijd niet waard.

Het boek is een hardcover een pluspunt.Heeft maar 279 bladzijden wat ik voor een kinderboek een goed aantal vindt. De hoofdstukken hadden korter gemogen.  De kaft ziet er leuk uit en heeft wel iets weg van het verhaal, maar ziet er niet zo spectaculair uit.


STERREN

Ik geef dit boek โ˜†โ˜†

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s