MARESI

​ ****RECENSIE**** 


MARESI 


DE KRONIEKEN VAN HET RODE KLOOSTER 


Het eerste boek van de Kronieken van het Rode Klooster Maresi is geschreven door Maria Turtschaninoff. Deze Zweeds – Finse schrijfster was de  winnaar van de Finlandia Juniorprijs voor het beste Finse jeugdboek van 2014. Een mysterieus en meeslepend verhaal over een meisje dat een hartverscheurende keuze moet maken. Voor young adults.
BESCHRIJVING

Mijn naam is Maresi Enresdotter. Ik teken mijn herinneringen op nu alles mij nog helder voor de geest staat. Er is nog niet veel tijd verstreken, één lente slechts. Ook wat ik het liefste zou vergeten, ligt me nog vers in het geheugen. De geur van bloed. Het geluid van krakende botten.   

Maresi is novice in het Rode Klooster op het eiland Menos, een plaats waar mannen niet mogen komen. Net als vele andere meisjes is ze gevlucht voor honger, vervolging en onderdrukking. In het Klooster heeft ze een nieuw thuis gevonden, waar ze ontdekt waar haar hart ligt: bij kennis en boeken.
Op een lentemorgen komt een jong meisje aan op het eiland: Jai. Ze is op de vlucht voor haar vader. In haar kielzog brengt ze gevaar en verschrikking mee. Iedereen in het Klooster wordt op de proef gesteld, maar niemand meer dan Maresi.MENING

Ik was de gelukkige winnaar van dit boek. Heb het boek met verschillende boekleggers mogen ontvangen. Dank je wel Clavis. 


Het boek komt een beetje langzaam op gang. Gelukkig na iets minder dan 100 bladzijden werdt het spannend. Het is een heel mooi en krachtig verhaal. Alles is goed uitgelegd en  komt mooi samen. Ben ook echt zeer benieuwd naar de vervolg boeken.

De verhaallijn is een beetje traag geschreven maar wel duidelijk. De hoofd karakters zijn goed beschreven en ik kan me er goed in plaatsen. Het is een verhaal waar ik even aan moest wennen maar is zeker de moeite waard.

Het boek zelf heeft een mooie hardcover wat goed bij het verhaal past. De hoofdstukken zijn met mooie sierletters aangegeven wat ook helemaal past bij het verhaal en de bladzijden zijn wel dun maar dat geeft het Klooster gevoel wel weer.ik vondt het wel jammer dat het boek weinig bladzijden bevat 179 maar. Had het graag dikker gezien.


STERREN 

Ik geef dit boek ☆☆☆


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s