VREES ME

****RECENSIE **** 


VREES ME 


Dit is het eerste deel van de Touching Juliette boeken reeks geschreven door Tahereh Mafi. Tahereh Mafi  (geboren 1988)  werd geboren in een klein stadje in Conneticut. Ze is de jongste kind van haar familie en heeft vier oudere broers. Mafi’s ouders zijn immigranten uit Iran. Mafi is afgestudeerd aan de Universiteit High School in Irvine Californië . Later studeerde af aan Soka University  in Aliso Viejo, Californië. VREES ME was haar eerste roman en werd op 15 november 2011 gepubliceerd. Mafi verblijft momenteel in Santa Monica, Californië, waar ze nog steeds te schrijven. In 2013 trouwde ze met bekende auteur Ransom Riggs. 

Biografie


BESCHRIJVING

Je kunt me niet aanraken,’ fluister ik.

Ik lieg, maar dat zeg ik niet.
Hij kan me aanraken,
maar dat zal ik nooit vertellen.

Raak me alsjeblieft aan, is wat ik wil zeggen.
Er gebeuren dingen als mensen me aanraken.

Vreemde dingen. Slechte dingen. Dode dingen.

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij. 
Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was. 


MENING 

Ik keerg een tip van iemand om in deze boekenreeks te gaan beginnen. Heb me laten verassen om ook niets er over te lezen ook de achterkant niet. Gelukkig heeft dit boek me aangenaam verrast. Heb er erg van genoten en zat gelijk in het verhaal. Kon het boek niet wegleggen en niet vergeten. Ik ben zeer benieuwd hoe het verhaal verder gaat en kijk uit naar de resterende boeken van deze reeks.  

De schrijfstijl is lekker vlot en leest heerlijk weg. Het verhaal zit niet ingewikkeld in elkaar maar wel een beetje mysterieus. Het is een leuke young Aduld met een romantisch vleugje en genoeg spanning. De karakters zijn zeer interessant en de denkwijze (waar ik even aan moest wennen)  van Juliette is leuk weergegeven. 

De kaft van het boek ziet er net zo mysterieus uit als het verhaal en past er goed bij. Het boek heeft 263 bladzijden (ebook) persoonlijk vindt ik dat weinig. 

STERREN

Ik geef dit boek ☆☆☆☆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s