DE GIJZELING

  ****RECENSIE ****

DE GIJZELING

Sebastian Fitzek (Berlijn, 1971) is de auteur van De therapie en De gijzeling, waarvan in Duitsland meer dan een half miljoen exemplaren over de toonbank gingen. Ook in Nederland en België heeft Fitzek inmiddels een grote schare liefhebbers.

BESCHRIJVING

Vandaag is haar laatste dag? De   gerenommeerde forensisch psychologe Ira Samin heeft haar zelfmoord zorgvuldig voorbereid. De dood van haar oudste dochter kan ze onmogelijk verwerken.Maar op het allerlaatste moment wordt Ira naar een gijzeling bij een radiozender geroepen. Een psychopaat houdt in de studio een groepje mensen onder schot en speelt een macaber spel: tijdens een uitzending belt hij willekeurig mensen op. Als ze opnemen met een specifieke zin, laat hij een gijzelaar vrij. Doen ze dat niet, dan schiet hij er een dood. De man dreigt net zolang door te spelen tot zijn verloofde bij hem in de studio wordt gebracht. Zij is echter maanden geleden omgekomen bij een ernstig auto-ongeluk, maar de gijzelnemer is er heilig van overtuigd dat ze nog leeft en dat er een samenzwering van de overheid in het spel is.Ira begint aan de schier uitzichtloze onderhandelingen, in de wetenschap dat er miljoenen mensen met haar meeluisteren.l

MENING

Wat een heerlijk spannende thriller was dit. Ik begon aan dit boek en zat gelijk in het verhaal. Door de vele spannende momenten is het een zeer moeilijk weg te leggen boek. Vooral de verschillende twisten waren erg goed. Ik had zelfs een slik momentje aan het einde. Dit boek is een echte aanrader voor de thriller liefhebbers.

Het verhaal is spannend zit goed inelkaar en is niet te ingewikkeld geschreven waardoor het goed wegleest. De karakters uit dit verhaal waren echt goed ze kwamen goed samen en ik kon me goed in hun inleven. Ik vondt alleen dat de zelfmoord van de dochter van Ira te vaak werd verteld. Heel storend was het niet maar het viel wel op.

De kaft van het boek ziet er ook erg spannend uit en past ook bij het verhaal. Het boek had (ebook) had 388 bladzijden. Heerlijke hoeveelheid. 


STERREN

Ik geef dit boek ☆☆☆☆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s