DE THERAPIE

****RECENSIE ****

DE THERAPIE

Sebastian Fitzek (Berlijn, 1971) studeerde Rechtsweten-schappen en werkt als journalist en schrijver voor radiostations en tv-zenders. De therapie zorgde in Duitsland voor een ware sensatie. Sindsdien staat het onafgebroken op de bestseller-lijsten en zijn er van Fitzeks psychologische thrillers wereld-wijd miljoenen exemplaren over de toonbank gegaan. ‘Ongelofelijk mooi debuut.’ 

BESCHRIJVING

De 12-jarige Josy verdwijnt onder mysterieuze omstandig-heden. Haar vader, psychiater Viktor Larenz, heeft zich, vier jaar na de verdwijning van zijn dochter, teruggetrokken op een afgelegen eiland waar op een dag de mooie Anna opduikt. Ze wil graag bij dr. Larenz in therapie omdat ze last heeft van waanvoorstellingen. Daarin ziet ze steeds een jong meisje dat erg veel weg heeft van Josy. Viktor hoort Anna eerst met tegenzin aan, maar ze beschrijft details die een buitenstaander niet kan weten. In de hoop dat ze hem meer over Josy kan vertellen, stemt dr. Larenz in met de therapie. Gaandeweg lijken de vermoeiende en emotionele sessies meer en meer op een dramatisch verhoor en gebeuren er vreemde en onverklaarbare dingen op het eiland… 

MENING 

Ik ben niet bekent met deze schrijver maar wat een spannend boek was dit. Ik zat er na de eerste paar woorden gelijk in. Ik heb hem daarom in een dag uit, moest echt weten hoe en wat. Het is was een zeer aangename kennismakingen deze schrijver.

Het verhaal zit echt goed in elkaar heel geheimzinnig en mysterieus. Veel vragen maar antwoorden kreeg je zeker na veel twisten. Het hoofd karakter is goed beschreven en kon me daardoor goed in het verhaal meeleven. De schrijfstijl is fijn en duidelijk en leest daarom goed weg. Ik vindt dit boem een echte page turner.

De kaft is net zo indrukwekkend als het boek. Persoonlijk hadden er meer bladzijden mogen zijn vindt 229 (ereader) een beetje weinig.

STERREN 

Ik geef dit boek ☆☆☆☆☆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s