IK REIS ALLEEN

****RECENSIE ****

IK REIS ALLEEN

Dit super spannende boek is geschreven door de Noorse schrijver Samuel Bjork.  Ook bekend onder zijn echte naam Frode Sander Øien. Hij geboren in 1969 in Trondheim, een schrijver die  Mysteries en Thrillers schrijft. Hij is ook een muzikant en gepubliceerd als een singer-songwriter zes muziekalbums.

image

Beschrijving

Op het Noorse platteland wordt een zesjarig meisje gevonden, met een springtouw opgeknoopt aan een boom. Ze draagt vreemde poppenkleren en er hangt een vliegtuiglabel om haar nek met de tekst IK REIS ALLEEN.
Na een intern onderzoek werd inspecteur Holger Munchs speciale onderzoeksteam opgeheven en werd hij overgeplaatst naar een regionaal politiebureau. Maar als het land wordt geteisterd door een sluwe moordenaar, wordt het team weer tot leven gewekt. Munchs prioriteit is om zijn beste onderzoeker, de extreem getalenteerde maar depressieve Mia Krüger, uit haar zelfgekozen isolement te halen. Dat is echter nog niet zo makkelijk…

MENING

Wat een heerlijk spannend boek was dit.
Lekker veel bladzijdes 479 (op me ereader) wat je niet merkt want het leest lekker vlot weg.
Je gaat er voor zitten en voor je hét weet is het uit.
Het verhaal is spannend en niet te ingewikkeld. Elk hoofdstuk is van een ander karakter. Dit maakt het voor mij fijner om iedereen uit elkaar te houden.
De karakters zelf zijn goed bedacht en goed weergegeven in het verhaal.
De verhaallijn over inspecteur Holger Munch en zijn collega Mia Krüger is goed spannend en blijft dat ook tot het einde. Een echte page turner is dit boek.  Ik kijk uit naar het volgende boek van deze schrijver.

Het boek zelf, de cover, ziet er ook echt spannend uit. Vindt het wel bij het verhaal passen, het gaf mij het Scandinavische gevoel.

STERREN

Ik geef dit boek ☆☆☆☆

4 reacties op ‘IK REIS ALLEEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s