HOTEL K

****RECENSIE ****

Hotel k een waargebeurd verhaal geschreven door Kathryn Bonella.
De schrijfster Kathryn Bonella werkte o.a. voor The Evening Standard en The Daily Mail. Zij is producer voor het tv-onderzoeksprogramma Sixty Minutes. Haar boek Hotel K is een instant bestseller en is al in verschillende talen vertaald.

image

Beschrijving

Bali is het paradijs op aarde: vriendelijke bevolking, kristalheldere wateren en eindeloze surfstranden met palmbomen. Maar Bali kent ook een onbekende en duistere kant: een smerige en bizarre onderwereld vol seks, drugs en wreed geweld. Het centrum van de onderwereld is Hotel Kerobokan, ofwel Hotel K, de meest beruchte gevangenis op Bali. Hotel K’s ranzige cellen herbergen een grote populatie gevangenen, onder wie moslimterroristen, de broer van kookchef Gordon Ramsay, knappe backpack-toeristes, een Balinese koning en surfers van over de gehele wereld. Moordenaars en serieverkrachters delen hun cel met eenvoudige kruimeldieven. Keiharde drugshandelaren slapen naast toeristen wier vakantie pure horror werd omdat ze één ecstasy-pilletje in bezit hadden. Hotel K vertelt het schokkende verhaal over deze gevangenis en haar bewoners. het onthult de waarheid over de moordpartijen die worden afgedaan als ‘zelfmoord’, de ecstasyfabriek binnen de gevangenismuren, de wilde sex nights die foute cipiers organiseren voor kapitaalkrachtige gevangenen, de geheimzinnige strandtripjes en de vele mislukte ontsnappingen. Bovendien is er de corruptie waarbij alles te koop is – zoals de volledige catering voor een weelderige trouwerij of een super-de-luxe cel met professionele geluidsinstallatie. Hotel K is een internationale bestseller. De onderwereld van Bali spat van de pagina’s.

MENING

Ik ben begonnen aan dit boek en zat er gelijk in. Het is een aangrijpend verhaal van een wereld in een gevangenis.
Ik stond versteld van de corruptie en geweld in deze gevangenis. Zat echt te lezen in ongeloof.

De schrijfstijl is fijn en niet te ingewikkeld en overzichtelijk.
Het verhaal leest lekker weg en personages zijn duidelijk. Allleen vond ik dat er steeds veel herhalingen kwamen en begon me er steeds meer aan te storen. De verhalen over de personages zijn netjes afgesloten.

De cover van het boek is net zo indrukwekkend als de verhalen uit het. boek. De extra toevoeging van foto’s in het boek vond ik fijn. Deze foto’s
gaf mijn nog meer gevoel met de karakters.

STERREN
Ik geeft dit boek ☆☆☆
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s